Spirit Road blog

Spirit Road blog

Om bloggen

Spirit Roads blog är en plats där jag skriver om andliga funderingar och insikter.

kontakt@spiritroad.se.se Mer om mina kurser hittar du på http://www.spiritroad.se
Välkommen!

Intervju med Lilian Rindstam Nordström

healingPosted by anna-carin Mon, September 05, 2011 09:25:38

Intervju med Lilian Rindstam Nordström


Lilian arbetar med healing och det har hon gjort sedan 1993.

Hennes egen väg till att bli healer gick genom en allvarlig trafikolycka. Efter olyckan var Lilian sjukskriven i 3 års tid med svåra smärtor samt c:a 70 procent nedsatt rörlighet på vänster sida. Max antal värktabletter samt sömnmtabletter blev vardag. Kroppens förmåga att ta upp näring upphörde i stort sett och läkarna kunde inte förklara varför. Det visade sig senare att en kvicksilverförgiftning var orsaken till mycket av problemen. Framtidsprognosen såg dyster ut, men Lilian gav inte upp utan sökte hjälp av en healer.


Efter tre behandlingar hade hon fått tillbaka så mycket rörlighet att hon kunde sätta sig upp från liggande utan att behöva rulla. Steg för steg arbetade Lilian med sig själv och sin kropp. Hon genomförde en amalgam-sanering och mår idag mycket bra med nästan full rörlighet.


Som ni förstår är Lilians hängivenhet som healer stor. Hon arbetar för att få healing erkänt som komplementär medicinsk metod i Sverige, som det redan är i flera länder, däribland Norge och England. Än så länge säger kvacksalverilagen att t.ex. cancersjuka inte får behandlas med healing. Healing har dock blivit godkänt som ”friskvård” i Sverige. Trots den stora misstro som fortfarande råder kring healing har Lilian drivit två forskningsprojekt på Akademiska sjukhuset i Uppsala med positiva resultat. Mer om hennes forskning finns att läsa på www.rindstam.se


Intervjun som följer gjordes av mig, Anna-Carin, i Skottland augusti 2011.


- Kan du beskriva ditt arbete?


- Jag ser healing som ett komplement till medicinsk behandling. Vi behöver sjukvård för att t.ex. gipsa ett brutet ben och med hjälp av healing kan vi bl.a förbättra läkningstiden. På så sätt kompletterar vi varandra.


- Hur skulle du beskriva healing för någon som aldrig provat?


- Healing är att arbeta med kroppens egen energi och dess energi-fält.

Efter en lång tids sjukdom kan du känna dig trött och orkeslös, i avsaknad av kraft och energi. Du kan då med hjälp av healing öka din energi samt stärka det energifält som du har runt din kropp vilket i sin tur ger dej ökad kraft och välmående. Varje människa har en oändlig healingkraft inom sig men det krävs mycket arbete och känslighet för att öva upp sin intuition och inre kunskap som behövs för att bli en bra healer.


När man arbetar med till exempel en stroke så kan du ej återuppliva de celler som dött -Men tack och lov! så har vi ett reservkapital som ligger där och väntar och det är bl.a det som aktiveras med healing.


En kvinna kom till mig med svår reumatisk värk och knöliga händer, 82 år gammal. Hon var så ledsen och besviken för hon kunde inte hålla i pennan längre och det var med pennans hjälp hon fick dagarna att gå. Hon älskade nämligen att lösa korsord.

-Vilken lycka och så fantastiskt att få uppleva hennes leende när hon kunde hålla pennan igen! Hennes reumatism förbättrades avsevärt på bara fyra behandlingar.

Men det mest enastående man kan se är pilot-projektet som utfördes på Akademiska sjukhuset i Uppsala med lungcancerpatienter. Där användes värme-kamera för att bättre kunna se och dokumentera vad som sker under och efter en Healingbehandling. Du kan ta del av resultatet på www.rindstam.se

Sverige ligger tyvärr långt efter när det gäller komplementär medicin. I många andra länder har man kommit mycket längre. I England finns ett nätverk för läkare som också är utbildade healers: doctorhealer network. I Skottland finns en statlig drop-in klinik för healing. Dit kan du komma en kväll i veckan och få healing.


-Har du något råd till den som vill prova healing men inte vet vart man ska vända sig?


-Tyvärr är det än så länge svårt att skilja seriösa från oseriösa healers. Välj gärna en healer som gått en längre utbildning och med flera års erfarenhet, inte bara en helgkurs. Jag har sedan år 2003 hållt ettåriga healingterapeut-utbildningar som bygger på samma koncept som använts i England sedan 25 år, och är godkänt av NHS, National Health Service. I Sverige har landstinget och arbetsförmedlingen betalat kursen vid ett par tillfällen vilket är ett stort framsteg. Healing är numera godkänt som friskvård så arbetsgivare kan dra av med hjälp av friskvårdschecken.


-Vad är healing?


- Ja, om jag kunde svara på den frågan så skulle jag få Nobelpris! Ha! Ha!


- Finns det någon anledning att avråda någon från att söka hjälp av en healer?


-I de allra flesta fall är healing en bra metod eftersom det är kroppens egen kraft och energi som stärks vilket stärker bl.a immunförsvaret. Kroppen tillförs energi, och numera vet man genom stamcellsforskning att celler i kroppen komunicerar med varandra. Med mer energi kan celler ”orka” kommunicera mer med varandra om man ska förenkla det hela. Givetvis är det bra att samråda med den medicinskt behandlande läkaren innan healingbehandling. Vissa läkemedel i kombination med healing t.ex. en blandning av psykofarmaka och healing kan ge oönskat resultat.


-Tack Lilian för att du delar med dig av din kunskap och tack för ditt fantastiska arbete!


Anna-Carin Mårtensson augusti 2011