Spirit Road blog

Spirit Road blog

Om bloggen

Spirit Roads blog är en plats där jag skriver om andliga funderingar och insikter.

kontakt@spiritroad.se.se Mer om mina kurser hittar du på http://www.spiritroad.se
Välkommen!

Ett glädjeprojekt

detta vill jag delaPosted by christina eriksson Thu, July 21, 2011 13:23:01

Ett glädjeprojekt.

Vendela var på jobb i Gnesta en dag i slutet av februari 2010. Det var ett enormt snöoväder den dagen, hon skulle åka hem, 3 mil, delvis lågtraffikerad skogsväg. Hon frågade om hon fick sova över här. På morgonen vid vår frukost sa hon att vi borde göra något av alla dina målningar. I så fall får du skriva texten till dem, sa jag. Dagen därpå gick jag till Gnesta Tryckeri med min kamera där några av målningarna fanns fotograferade. De gjorde några provtryck, jag skickade provkartorna till Vendela och hon började skriva texten. Jag fotograferade fler målningar och gick till tryckeriet. Vi hade väldigt roligt under hela projektet, ingen av oss hade gjort någonting liknande. Arbetet flöt fram och efter två månader hade vi dem färdiga, bok med text och 60 kort. 100 ex tryckte vi upp och vi presenterade dem på Harmonimässan i Solna 1 maj 2010. Den dag då Vendela fick sin ide´ hade jag änglabesök här hemma och jag kände hela tiden att änglarna var med och ledde oss.

Kort och bok är för meditation, reflektion och vägledning.

Jag använder dem inte så ofta själv men jag vill berätta om ett tillfälle.

Jag skulle sälja min havskajak som jag haft i 20 år och inte längre använde. Jag annonserade på blocket ( enda gången hittills) , en kille 14 mil härifrån svarade, han skulle komma och titta på den. 9000kr hade jag begärt och jag bad att han skulle betala med 500kr sedlar. (Jag känner inte igen 1000kr sedlar.)

Jag kände mig lite orolig-osäker på kvällen innan, tänk om han kom med falska pengar??? Min kajak var mig kär och jag ville att affären skulle kännas bra, att kajaken blev uppskattad och väl omhändertagen.

Det kortet jag drog hade följande tex:

Hälsa dagen med tillit, glädje och tacksamhet. Nu är en tid för glädjeämnen i ditt liv. Ta emot dina glädjeämnen och dela med dig av din lycka. Du har förmåga att se även de små sakerna i din vardag och tar vara på dem. Affirmation: Jag är tacksam för alla glädjeämnen i mitt liv.

Jag gick och lade mig , kände att affären skulle gå bra. En ung kille kom, bergsklättrare mm , hans föräldrar hade tomt vid havet, där skulle kajaken ligga, pengarna var äkta.

Om du vill veta mer om Solkorten se min hemsida www.gladjeochkraft.se eller Vendelas www.vendelacederholm.se

Kram! Och våga satsa på det som ger dig glädje, då är du på rätt spår. (Min erfarenhet i alla fall.)

Christina